Csak Egy Anya

Egy kisgyerekes anya hétköznapjai, gondolatai, gyereknevelési próbálkozásai.

HTML

Házikó sajátkezűleg

2011.03.17. 14:12 PGÁgnes

Tavaly tavasszal készítettünk egy házikót a gyerekeknek. Mindig is szerettünk volna egy kis kuckót, de valahogy nem találtunk megfelelőt a boltokban. Rudakból összeállítható váz, arra pedig színes fólia… ez nem a kétévesnek való… sem pedig egy cicás lakásba. Lehet ugyan kapni erős karton lapokat, amiket háznak lehet összeállítani… nézegettük, forgatgattuk a játékboltban, aztán a párom azt mondta, hogy épp akkor érkeztek hatalmas dobozban nyomtatók a munkahelyére. A dobozok úgyis a kukába kerülnénk, hozzuk haza az egyiket, készítsünk magunk házikót a gyerekeknek.

 
Így is tettünk. Már maga a doboz is jó móka volt, kb. két hétig a nappali közepén hagytuk. Részben azért, hogy megtervezzük, hogyan tovább, részben azért, mert Misi is és a cica is imádott benne lenni. Egy szép napon aztán nekiláttunk.
 
Együtt mértünk, férjem vágta szikével, én ragasztottam (semmi extra, széles cellux-al). Jól elfáradtunk, de megérte. Az akkor másfél éves kisfiúnk nem díjazta annyira, mint amikor még egészben volt a doboz. Nekünk azonban nagyon tetszett, és készítés közben jót szórakoztunk… ez általában így szokott lenni, nem? A gyerek kap valami összerakós játékot, és a felnőttek játszanak vele. :)
 
Mivel Misi tényleg nem játszott vele, a házikó elkerült egy másik szobába, mégse a nappaliban fogja a port. Az élet azonban úgy hozta, hogy két hete kirámoltuk azt a szobát, házikó pedig újra elfoglalta méltó helyét... Azóta kisfiúnk szinte ki sem akar belőle jönni. Már tud szerepjátékot játszani, azt képzeli, hogy ő a cica, és kiugrik, „megtámadva” minket (vajon honnan vehette ezt az ötletet? :) ), ott olvas, egyszerűen újra felfedezte, már felnőtt hozzá, és élvezi. A festés, színezés rá vár, de már nem sokáig. Már rajzolt rá cserepet, csigát, virágot, természetesen apát, anyát, Misit, Hugit. Igazán jó móka a „falra” rajzolni legálisan. :)
 
Az első kép a tavalyi, kiinduló állapotot mutatja, majd a már kész házat. Azóta már napról napra színesebb. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kis kreativitással, fantáziával és minimális anyagi kiadással is lehet hatalmas örömet szerezni a gyerekeknek.
 
Szép napot!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegyanya.blog.hu/api/trackback/id/tr102735707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása